EL PRIORAT OBTÉ LA CARTA EUROPEA DE TURISME SOSTENIBLE

Fa unes setmanes, el Parc Natural del Montsant, va obtenir la Carta Europea de Turisme Sostenible al Parlament Europeu de Brussel·les. Nosaltres, també hi estem adherits i no en podríem estar més contents. Aquesta acreditació d’àmbit europeu, l’atorga la Federació EUROPARC i certifica que el desenvolupament del turisme al Priorat es duu de forma sostenible.

Vam començar a treballar-hi l’any 2014, i aquest passat maig es va superar l’avaluació que certifica el Priorat com un territori natural protegit, sostenible i de qualitat, contribuint al desenvolupament socioeconòmic de la zona, generant activitat turística, i tot gràcies a un treball col·laboratiu, protegint i valoritzant el nostre patrimoni natural i cultural.

La nostra alegria s’accentua al formar part d’aquest emprenedor viatge, ja que demostra la presència de la comarca al mercat internacional, assegurant al turista que vetllem pel benestar del nostre territori i dels nostres visitants. El turisme sostenible satisfà les necessitats dels visitants, empreses i les poblacions locals sense causar efectes negatius al medi ambient, ja que aprofita i desenvolupa les potencialitats i els recursos locals.

Us animem doncs, a fer-nos una visita, i contemplar en primera persona el nostre fantàstic terme, la nostra gastronomia, la nostra història, les nostres olors i el paisatge ancestral que ens envolta.